T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - İlkadım Anadolu Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Çanakkale, geçmişi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu âbideleştirdiği destansı bir mücâdelenin simgesi olarak tarihimizin en şanlı zaferleri arasındadır.

Tarihteki bu haklı yeri ile her dâim bize büyük dersler veren Çanakkale, kendisini maddi güç ve üstünlüğün zirvesinde gören batılı medeniyetlere karşı mânânın maddeye, imanın teknik güç ve imkânlara, vatan sevdasının ise emperyal düşünceye karşı ne denli dirayetli olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Şehadeti, makamların en âlisi gören âlicenap bir milletin neferleri; vatan, millet, devlet, istiklâl ve tüm manevi değerleri adına gözlerini kırpmadan bu toprağın bir karışını dahi düşmanına ezdirmemeye ahdetmiş ve “Çanakkale Geçilmez!” sözünü, kanları ve canlarıyla memleket toprağına kazımışlardır.

104 yıl önce atalarımızın gerçekleştirdiği destanın ruhunu oluşturan unsurları yeni kuşaklara taşıyan, bu ruh doğrultusunda yeni nesillerin yetişmesine önderlik eden öğretmenlerimizi ve eğitim camiamızı tebrik ediyor, gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle

yâd ediyoruz.

 

Aziz ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

18-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 13:52 - Görüntülenme: 43
  Beğen | 0  kişi beğendi