T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - İlkadım Anadolu Lisesi

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla anıyoruz. 

İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.

Kahramanlığımızın, tarihe not düştüğümüz destansı Milli Mücadelemizin, heybetli kimliğimizin ve hürriyet aşkımızın ifadesi olan İstiklâl Marşımız da milli değerlerimizin başında gelmektedir.

Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

Milli Mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen İstiklal Marşı’mızın şairi Akif’i ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle yâd ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, Merhum Mehmet Akif Ersoy'unda dediği gibi 'Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün yıldönümünü kutluyor, Milli Şairimiz ve Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz.

13-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 01:51 - Görüntülenme: 54
  Beğen | 0  kişi beğendi