SAMSUN / İLKADIM - İlkadım Anadolu Lisesi

Ekm

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında 27 Ekim 2023 Cuma günü saat 09.30'da 100.yıl figürü oluşturulmuştur.

Ekm

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında 26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 09.30'da "OKUSAM Projesi Kapsamında Cumhuriyet Temalı Kitap Okuma Etkinliği" yapılmıstır.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 100 yıl etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Samsun şehitliğini ziyaret etmişlerdir.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamları kapsamında öğrencilerimizle birlikte Samsun'daki tarihi yerleri gezdik.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamları kapsamında okulumuzda öğrenciler ve öğretmenler tarafından serbest kürsü konuşmaları yapılmıştır.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamları kapsamında okulumuzda öğrenciler Cumhuriyet kuruluş belgeseli izlemiştir.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında okulumuzda Cumhuriyet sokağı oluşturulmuştur.

Ekm

Cumhuriyetin.Yılı'nı okullarımız farklı etkinliklerle kutluyor.

Okullarımız tarafından 23-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek  Cumhuriyetin 100.yılı etkinlik Programı.

#cumhuriyetinyüzüncüyılı

#türkiyeyüzyılı

Ortak Sınav Tarihleri ve Yönetmeliği

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okul aile birliği genel kurulumuzu yapmış bulunmaktayız. Yapılan toplantıda yeni yönetim ve denetim kurulu seçimi yapılmıştır. Aile birliği üyelerimize görevlerinde başarılar diliyoruz.

Ekm

İlkadım Anadolu lisesi olarak Tübitak 4006 bilim fuarı başvurumuz kabul edilmiş olup , proje kapsamında görevli öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz . Bilim fuarımızın tarihi ilerleyen günlerde okul sitemizin sayfasından duyurulacaktır

Tübitak 4006 Bilim Fuarı için yapmış olduğumuz başvuru kabul edilmiştir.

Bu aşamada tüm çalışmaları yürüten öğretmenimiz Fatih GÜLAY’a ve katkı sağlayan 4006 ekibimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Bilim fuarı süresince tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyor; bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi diliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın, Bu Toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir!

Çanakkale Savaşları, modern savaş tarihinde birleşik kara ve deniz savaşlarının başlangıcı ve ilk örneğidir.

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.

Türk Ordusunun Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği 18 Mart 1915 yılında Çanakkale Savaşı'nda şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

Dünya tarihi için bir dönüm noktası olarak kabul edilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla anıyoruz.

İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.

Kahramanlığımızın, tarihe not düştüğümüz destansı Milli Mücadelemizin, heybetli kimliğimizin ve hürriyet aşkımızın ifadesi olan İstiklâl Marşımız da milli değerlerimizin başında gelmektedir.

Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

Milli Mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen İstiklal Marşı'mızın şairi Akif'i ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle yâd ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, Merhum Mehmet Akif Ersoy'unda dediği gibi 'Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 102. yıldönümünü kutluyor, Milli Şairimiz ve Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz.