SAMSUN / İLKADIM - İlkadım Anadolu Lisesi

May

16-17 Mayıs Günlerinde Okulumuzda, MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sizleri de aramızda görmekten gurur duyarız.

Mrt

Çanakkale, geçmişi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu âbideleştirdiği destansı bir mücâdelenin simgesi olarak tarihimizin en şanlı zaferleri arasındadır.

Tarihteki bu haklı yeri ile her dâim bize büyük dersler veren Çanakkale, kendisini maddi güç ve üstünlüğün zirvesinde gören batılı medeniyetlere karşı mânânın maddeye, imanın teknik güç ve imkânlara, vatan sevdasının ise emperyal düşünceye karşı ne denli dirayetli olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Şehadeti, makamların en âlisi gören âlicenap bir milletin neferleri; vatan, millet, devlet, istiklâl ve tüm manevi değerleri adına gözlerini kırpmadan bu toprağın bir karışını dahi düşmanına ezdirmemeye ahdetmiş ve “Çanakkale Geçilmez!” sözünü, kanları ve canlarıyla memleket toprağına kazımışlardır.

104 yıl önce atalarımızın gerçekleştirdiği destanın ruhunu oluşturan unsurları yeni kuşaklara taşıyan, bu ruh doğrultusunda yeni nesillerin yetişmesine önderlik eden öğretmenlerimizi ve eğitim camiamızı tebrik ediyor, gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle

yâd ediyoruz.

Aziz ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

Mrt

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SOSYAL SORUMLULUK PROGRAMI VE HAYAT BOYU ÖĞRENME/SERTİFİKASYON UYGULAMA YÖNERGESİ ve EKLERİ

Mrt

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla anıyoruz.

İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.

Kahramanlığımızın, tarihe not düştüğümüz destansı Milli Mücadelemizin, heybetli kimliğimizin ve hürriyet aşkımızın ifadesi olan İstiklâl Marşımız da milli değerlerimizin başında gelmektedir.

Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

Milli Mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen İstiklal Marşı’mızın şairi Akif’i ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle yâd ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, Merhum Mehmet Akif Ersoy'unda dediği gibi 'Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün yıldönümünü kutluyor, Milli Şairimiz ve Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz.

Şbt

İhtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olan 1️⃣1️⃣2️⃣ Acil Çağrı Merkezi çalışanlarımızın "11 Şubat 112 Günü" kutlu olsun. Acil durumlar dışında lütfen 112'yi meşgul etmeyelim, bir felakete sebebiyet vermeyelim‼️

Ock

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

️ Başvurular: 13 Şubat - 1 Mart 2024

️ Sınav: 21 Nisan 2024

️ Sonuçlar: 17 Mayıs 2024

meb.ai/UmcWvKP

Ock

ÖSYM tarafından 2024 yılında gerçekleştirilecek "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)"na esas derslere ait konu ve kazanımlar belirlenmiştir.

2024 yılında gerçekleştirilecek "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)"na esas derslere ait konu ve kazanımlar için

https://ttkb.meb.gov.tr/www/osym-tarafindan-2024-yilinda-gerceklestirilecek-yuksekogretim-kurumlari-sinavi-yksna-esas-derslere-ait-konu-ve-kazanimlar/icerik/576 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ock

12. Sınıf öğrencilerimizin dikkatine: Adaylar, başvurularını elektronik ortamda e devlet şifresi edindikten sonra ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması aracılığıyla yapacaklar. Yeni fotoğraflı kimlikleri ile e devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Ara

Samsun İli Emniyet Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine siber güvenlik hakkında seminer verilmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor öğrencilerimize faydalı olmasını diliyoruz.

Ara

Karabük'te ikinci maçına çıkan Genç Voleybol Takımımız maçtan galibiyetle ayrıldı. Çankırı Lisesini yenen takımımız Türkiye yarı finali için yarım Kocaeli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile maça çıkacaktır. Takımımızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz Genç Voleybol Erkek Takımı Karabük'te yapılan grup müsabakalarında ilk maçını kazanmıştır. Sinop Fen lisesini yenerek grup maçlarına galibiyet ile başlamıştır. Okulumuz Genç Voleybol Takımımız  galibiyetle birlikte yarı final için büyük avantaj sağlamıştır. Takımımızı tebrik ediyor geri kalan maçlarında başarılar diliyoruz.

Ekm

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında 27 Ekim 2023 Cuma günü idareci öğretmen ve öğrenci arası voleybol maçı etkinliği" yapılmıştır.

Ekm

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında 27 Ekim 2023 Cuma günü  Konser Etkinliği" yapılmıştır.

Ekm

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında 27 Ekim 2023 Cuma günü kermes Etkinliği" yapılmıştır.

Ekm

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında 27 Ekim 2023 Cuma günü saat 09.30'da 100.yıl figürü oluşturulmuştur.